E-Captain
Euromat
LinkedIn
Facebook
Twitter

Euromat

De VAN is lid van Euromat omdat in een zich ontwikkelend Europa ook kansspelen meer en meer op de agenda van beleidsmakers in Brussel komen.

De European Gaming and Amusement Federation, EUROMAT, vertegenwoordigt de kansspel- en speelautomatenindustrie met uitzondering van casino’s (d.w.z. kansspelen met prijzen en speelautomaten) in de Europese Unie.  Zij tracht voortdurend op de hoogte te blijven van welke Europese beleidsontwikkeling dan ook en bevordert verstandig bestuur van de kansspel-  en speelautomatenindustrie op nationaal niveau en dat van de EU. EUROMAT stelt verder alles in het werk om te zorgen dat kansspelen in de hele Europese Unie op een verantwoorde wijze worden aangeboden.

Als  beïnvloeder  van beleid analyseren wij beleidsvoorstellen, pleiten wij voor beleidsantwoorden op ontwikkelingen in de maatschappij en zijn wij betrokken bij alle beleidsmakers om te zorgen voor verstandige uitkomsten van regelgeving.

EUROMAT is opgericht in 1979 en bestaat nu uit 20 nationale verenigingen in 15 Europese landen. Onze leden zijn nationale organisaties in de speelautomatenbranche in Oostenrijk, België,  Kroatië, Denemarken, Frankrijk (waarnemer), Duitsland, Groot-Brittannië, Hongarije (waarnemer), Italië, Nederland, Polen, Roemenië, Servië, Spanje en Zweden.

In het kort:

  • al 35 jaar vertegenwoordiging van de sector
  • gevestigd in Brussel
  • erkend woordvoerder voor de landbased kansspelsector in Europa
  • 20 nationale brancheorganisaties uit 15 Europese landen
  • vertegenwoordigt 30% van de totale EU-kansspelsector
  • rechtstreeks 300.000 Europese werknemers in dienst

Door EUROMAT is de brochure Playing Fair ontwikkeld inzake verantwoord spelen. Deze is in het Engels. Er is ook een Nederlandse versie Eerlijk Spel beschikbaar.

Voor meer infomatie:

European Gaming & Amusement Federation

Rue du Luxembourg 22-24, 1000 Bruxelles, Belgium

Tel: +32 (0) 2 761 6684 FAX: +32 (0) 2 213 1363

Website: https://www.euromat.org/

Twitter: @euromat_eu